Dolgozószoba fillérekből
2024. május 03. írta: tervezzvelem

Dolgozószoba fillérekből

A Covid óta egyre többen dolgozunk otthonról, éppen ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen körülmények között. Mert valljuk be, a kedved is jobb, ha kellemes környezet vesz körül. És nem utolsó szempont az sem, ha mindezt költséghatékonyan tudod megvalósítani.

Az otthoni iroda, dolgozószoba vagy dolgozósarok kialakítása nem feltétlenül kerül sokba. Ehhez először is gondold át, hogy milyen bútorokra lesz itt feltétlenül szükséged. A tervezéssel elkerülheted a felesleges vásárlásokat. Emellett pedig ezekkel a tippekkel tudsz spórolni a berendezésen:

- használt, felújított bútorokat vásárolsz

- magad alakítasz át bútorokat

- és ha még van hely: elemes bútorokat választasz a tároláshoz

Nézzük meg részletesebben is az egyes pontokat!

1_2.png

Használt, felújított bútorokat

könnyedén beszerezhetsz - sokszor akár ingyen is - hirdetésekből, garázsvásárokon vagy lomtalanításokon. Ha körbekérdezed az ismerőseidet, meglepődsz, hogy milyen sok embernek van a garázsában egy-egy félretett szék, polc, amit tulajdonképpen csak sajnált kidobni és most örömmel ajándékoz oda, hogy több helye legyen.

Ehhez persze kell egy kis türelem, kitartás, amíg szembejön a megfelelő darab, és kellő elszántság is, hogy magad újíts fel egy bútort. Bármilyen furcsa, a tapasztalatom az, hogy az áhított darab tényleg szembejön, néha a legváratlanabb helyről :) És ha belevágsz, egy új bútor árának töredékéért kapsz egy egyedi, személyes darabod.

Ezt a széket például kidobták. Viszont a fa része teljesen hibátlan volt és mivel magára a székre nem kellett költeni, a kárpitozása még úgy is lényegesen kevesebbe került, mint egy új szék, pedig egy tartósabb, középáras textil került rá. Arról nem is beszélve, hogy mennyivel szebb, mint egy tucat darab. (Ráadásul kifejezetten kényelmes is.)

3_5.png

Íme még egy székfelújítás:

2_1.png

Itt pedig már új helyén, lefestve:

3_4.png

Bútorátalakítás

Ehhez nem árt némi szak- és anyagismeret, de néha egyszerűbb, mint gondolnád. Például, ha sikerül egy szép varrógép lábat szerezni, csodás asztalt varázsolhatsz belőle. Miután lecsiszoltad és lefestetted a fém részeket, lapszabászatokban méretre lehet vágatni az asztallapot és már csak össze kell szerelni. Ez az asztal kiegészült egy fiókkal is, ami az asztallap anyagából készült.

20230823_115050.jpg

Elemes bútorok

Ha olcsó és praktikus bútorokat szeretnél, legegyszerűbb IKEA elemekből összerakni a neked megfelelő kialakítást. Rengeteg a variációs lehetőség és egyszerű, sima megjelenésének köszönhetően jól beleillik bármilyen stílusú környezetbe. Például a fogantyú vagy a lábak lehetnek olyan elemek, amelyek színükben, anyagukban igazodnak a berendezés többi részéhez. Illetve ha nyitott polcok is vannak, itt is elhelyezhetsz olyan dobozokat, mappákat, amik stílusosabbak.

5_1.png

Képek: saját.

 

Ha magad rendeznéd be a dolgozószobád vagy más helyiséget, de előtte még szívesen konzultálnál szakemberrel, keress bizalommal és megtaláljuk számodra a legköltséghatékonyabb megoldástNézd meg további munkáimat is!

Tetszett a cikk? Ha igen, kövess Instagram oldalamon is, ahol további érdekes témákat találhatsz!

Szívesen olvasnál még praktikus ötletekről? Töltsd le ingyenes e-bookjaimat!

cikk_vegere_bemutatkozo_1.png

A bejegyzés trackback címe:

https://tervezzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr4818395711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása